What is the difference between nitrile gloves and latex gloves?

Nyheter

Hva er forskjellen mellom nitrilhansker og latexhansker?

Forskjellen mellom nitrilhansker og latexhansker ligger hovedsakelig i de forskjellige materialene og de forskjellige beskyttende egenskapene til produktene. I et spesielt miljø har operatører blitt skadet av feil bruk av personlig verneutstyr eller utilstrekkelig beskyttelse, og noen av konsekvensene har vært alvorlige.

Forskjellen mellom nitrilhansker og latexhansker

(1) Materiale

Nitrilhansker er det vanlige navnet på nitrilhansker, en gummi som er et sentralt råmateriale for organisk syntese og farmasøytiske mellomprodukter. Vernehansker er hovedsakelig syntetisert av akrylonitril og butadien. Nitril: en klasse av organiske forbindelser med spesiell lukt og brytes ned når de utsettes for syrer eller baser.

Latexhansker, også kalt gummihansker, latex er et naturlig materiale, hentet fra saften på gummitreet. Naturlatex er et biosyntetisk produkt, og dets sammensetning og kolloidale struktur kan ofte variere sterkt på grunn av forskjeller i treslag, geologi, klima og andre relaterte forhold. I fersk latex uten tilsatte stoffer utgjør gummi-hydrokarboner bare 20-40% av totalen, resten er en liten mengde ikke-gummikomponenter og vann. Blant ikke-gummikomponentene er proteiner, lipider, sukker og uorganiske komponenter, som delvis danner en sammensatt struktur med gummipartiklene og delvis oppløses i mysen eller danner partikler som ikke er gummi.

(2) Kjennetegn

Butylhansker er harde, mindre elastiske, bedre slitestyrke, syre- og alkalimotstand (noen butylhansker kan ikke forhindre aceton, sterk alkohol), antistatiske og produserer ikke allergi mot huden, egnet for allergi og lang tid ha på.

Latexhansker sammenlignet med nitrilhansker, seighet og slitestyrke er litt dårligere, men bedre elastisitet, slitestyrke, syre- og alkalimotstand, fett- og nitrilhansker sammenlignet med litt verre, syre- og alkalimotstand er litt bedre enn nitril, men ikke egnet for allergisk hud og slitasje over lengre tid.

Fordeler og ulemper med nitrilhansker og latexhansker

Nitrilhansker materiale NBR, nitrilhansker syntetisk gummi, hovedkomponentene i akrylonitril og butadien. Fordelene med nitrilhansker er ikke-allergiske, nedbrytbare, kan legge til pigmenter, lysere farger; ulempene er dårlig elastisitet, prisen er høyere enn latexprodukter, nitrilmaterialet er mye bedre enn latex kjemisk og syre og alkali motstand, så det er dyrt.

Latexhanskemateriale er naturlig latex (NR), fordelen er god elastisitet, nedbrytbar; ulempen er at noen mennesker allergiske reaksjoner.

Introduksjon av nitrilgummihansker.

Nitrilgummihansker tilhører en slags kjemiske beskyttelseshansker, hovedmaterialet er gummi, sammensatt av akrylonitril og butadien. Nitril (jīng): en klasse av organiske forbindelser med en bestemt lukt som brytes ned når de utsettes for syrer eller baser. Svært effektive nitrilgummihansker er en utmerket kombinasjon av mekanisk styrke og kjemisk motstand.

Klassifisering.

Det er serier med engangs, uforet og med fôr forskjellige produkter, hansker kan også deles inn i to typer pulver og ikke-pulver, tykkelse fra 0,08 til 0,56 mm, lengde fra 24 til 46 cm. nitrilgummihansker i ferd med å legge til et spesielt antistatisk materiale (lim) for å oppnå de angitte kravene til antistatisk ytelse, mens sammensetningen ikke inneholder proteinallergener, alle nitrilgummihansker på mennesker Ingen allergisk reaksjon på menneskelig hud. 1.

1. fremragende kjemisk motstand, mot en viss grad av surhet og alkalitet, løsemidler, petroleum og andre etsende stoffer for å gi god kjemisk beskyttelse. 2.

2. gode fysiske egenskaper, gode anti-rive, anti-punktering, anti-friksjon egenskaper. 3.

3. behagelig stil, i henhold til ergonomisk design av hanskepalmaskinen som bøyer fingrene for å gjøre det behagelig å ha på seg og bidrar til blodsirkulasjonen.

4. inneholder ikke protein, aminoforbindelser og andre skadelige stoffer, produserer sjelden allergi. 5.

5. kort nedbrytningstid, lett å håndtere, gunstig for miljøvern. 6.

6. ingen silisiumkomponent, har en viss antistatisk ytelse, egnet for den elektroniske industriens produksjonsbehov. 7.

7. Lave kjemiske rester på overflaten, lavt ionisk innhold og lite partikkelinnhold, egnet for strenge rene rom.

Bruk anledninger.

Produktet er mye brukt i næringsmiddelindustrien (fjørfe, kjøtt, håndtering av meieriprodukter), husholdningsrengjøring, elektronisk industri (kretskort, halvleder og andre operasjoner), petrokjemisk industri, medisinsk og helsevesenet industri, etc.

Forholdsregler.

Etter bruk må du gjøre en god jobb med resirkulering av hanskene for å lette resirkulering og gjenbruk av hanskene.

1. Etter rengjøring, bruk en ren pose eller forseglet eske for oppbevaring for å forhindre støvforurensning og punktering av skarpe gjenstander.

2. Plasser på et ventilert og tørt sted for å unngå gulfarging av hansker forårsaket av lyseksponering.

3. Kast dem ved første gang, for eksempel pakking og kassering eller ensartet resirkulering og rengjøring.


Innleggstid: 03-03-2021